Nieuwbouw Hotel Jakarta

Projectomschrijving

Hotel Jakarta Amsterdam is gevestigd op de kop van het Java-eiland en is het eerste meest ‘groene’ hotel van Nederland. Het hotel is ontworpen door  SeARCH architecten en Urban planning uit Amsterdam. Met haar transparante en glazen gevels en unieke dertig meter hoge houten hoofddraagstructuur is het gebouw niet alleen spectaculair, maar ook heel duurzaam. Daarnaast symboliseert het ook nog eens de historische maritieme verbinding tussen Amsterdam en Azië. Het hotel is namelijk gebouwd op exact die kade waar tot halverwege de 20ste eeuw mensen van en naar de oost vertrokken en hun eerste of laatste blik op Amsterdam wierpen.

Het 4-sterren hotel heeft een dynamische publieke functie met diverse bars, restaurants en koffie corners, een wellness en is gebouwd rond de centrale subtropische tuin. Deze tuin is ontworpen in samenwerking met de Hortus Botanicus. De tuin is het sluitstuk van de serie binnentuinen op het eiland. Door de transparante façade is de publieke plint van het hotel via alle zijden toegankelijk.

 • Start project

  februari 4, 2014
 • Opdrachtgever

  WestCord
 • Gebruiker

  WestCord Hotels
 • Projectmanagement

  ULC Installatietechniek
 • Projectomvang

  16500m2
 • Status project

  Voltooid

Opdracht Boulder Engineering

 

Boulder Engineering is ingeschakeld voor ondersteuning op het gebied van projectmanagement en engineering. Onze engineers hebben verschillende elektrotechnische installaties ontworpen en zich bezig gehouden met de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden. Denk hierbij aan installaties voor de hotelkamers, ondergrondse parkeergarage, het centrale atrium met subtropische binnentuin, vergaderzalen, wellness en zwembad. Maar uiteraard ook de elektrotechnische installaties voor het café, de skybar en de bakkerij.

Beeld: Petra Appelhof Fotografie

Deel dit project